Over Zivanka

Creatief, actief, thee en allerlei leuks

Zivanka is kleinschalige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme.Wij gaan uit van interesse en mogelijkheden. Samen zoeken naar een passende activiteit. Daar gaan we mee aan de slag. Iedereen heeft een persoonlijk programma. Op die manier bieden we structuur en voldoende afwisseling.Elke dag van de week heeft een vaste activiteit. Dit geeft duidelijkheid over de dag. Voor wie het leuk vind  is er altijd een mogelijkheid om mee te doen. 

  • maandag:    zwemmen 
  • dinsdag:       muziek
  • woensdag:   thee inpakken en labels maken
  • donderdag:  naar de bibliotheek
  • vrijdag:         bakken we wat lekkers

Schilderen/ tekenen, boetseren, handwerken of iets heel anders. Je mag hier gewoon jezelf zijn. Ontspannend bezig zijn en nieuwe dingen leren.

Voor alles wat iemand doet is er voldoende aandacht en stimulans om dingen te maken, zodat zelfvertrouwen en zelfstandigheid kan groeien. Bezig zijn in een rustige en gezellige sfeer.

Behalve creatief zijn we ook vaak actief bezig. Bewegen en buiten zijn komt regelmatig voor in het programma.  we wandelen bijna dagelijks rondom Vledder. Af en toe gaan we met de auto naar omliggende dorpen om daar te wandelen in het bos of op de heide.  We hebben sinds de zomer van 2019 een moestuin. Hierin verbouwen  bloemen, fruit en enkele groentes.

Zivanka heeft een winkel waar handgemaakte cadeaus en thee worden verkocht. De thee is onderdeel van de dagbesteding activiteit. We maken melanges en verpakken deze op diverse wijze.  Op kleine schaal kunnen mensen bij ons een kop thee drinken. De handgemaakte cadeaus maken we in de dagbesteding.  Een groot deel wordt gemaakt door hobbyisten en dagbestedingen uit de regio.

 

Naast actieve en creatieve activiteiten vinden we de sociale kant erg belangrijk. Hiervoor kunnen we gebruik maken van de mogelijkheden in de omgeving. Boodschappen doen bij de plaatselijke winkels  en natuurlijk via de contacten in onze eigen winkel.  De gedachten hierachter is : Wij in het dorp en het dorp bij ons. Zo werken we aan een kleine vorm van integratie.

Gewoon kunnen doen wat iedereen doet vinden we erg belangrijk.

zivanka 2018 16
zivanka 2018 2