Over Zivanka

Creatief, actief, thee en allerlei leuks

Zivanka is kleinschalige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Wij gaan uit van interesse en mogelijkheden. Samen zoeken naar een passende activiteit. Daar gaan we mee aan de slag. Iedereen heeft een persoonlijk programma. Op die manier bieden we structuur en voldoende afwisseling. Elke dag van de week heeft een vaste activiteit. Dit geeft duidelijkheid over de dag.

maandag: maandagmorgen gaan we zwemmen.

dinsdag: dinsdag ochtend wordt er muziek gemaakt.

woensdag: we maken mooie dingen voor onze winkel.

donderdag: Naar de bibliotheek  en tekenen

vrijdag: Er wordt wat lekkers gebakken voor de lunch of thee

verder is er voor iedereen de ruimte om creatief bezig te zijn of te wandelen. Een activiteit die je leuk vind en bij je past. Ontspannend bezig zijn en nieuwe dingen leren.

Voor alles wat iemand doet is er voldoende aandacht en stimulans om dingen te maken, zodat zelfvertrouwen en zelfstandigheid kan groeien. Bezig zijn in een rustige en gezellige sfeer.

Behalve creatief zijn we ook vaak actief bezig. Bewegen en buiten zijn komt regelmatig voor in het programma.  we wandelen bijna dagelijks rondom Vledder. Af en toe gaan we met de auto naar omliggende dorpen om daar te wandelen in het bos of op de heide.

Zivanka heeft een winkel waar handgemaakte cadeaus en thee worden verkocht. De thee is onderdeel van de dagbesteding activiteit. We maken melanges en verpakken deze op diverse wijze.                        De handgemaakte cadeaus maken we in de dagbesteding. Een deel wordt gemaakt door hobbyisten en dagbestedingen uit de regio.

 Naast actieve en creatieve activiteiten vinden we de sociale kant erg belangrijk. Hiervoor kunnen we gebruik maken van de mogelijkheden in de omgeving. Boodschappen doen bij de plaatselijke winkels  en natuurlijk via de contacten in onze eigen winkel.  De gedachten hierachter is : Wij in het dorp en het dorp bij ons. Zo werken we aan een kleine vorm van integratie.

Gewoon kunnen doen wat iedereen doet vinden we erg belangrijk.

zivanka 2018 16
zivanka 2018 2