Over Zivanka

Creatief, actief, thee en allerlei leuks

Zivanka is kleinschalige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme.

Wij gaan uit van interesse en mogelijkheden. Samen zoeken naar een goede activiteit die leuk is en daar gaan we mee aan de slag. Iedereen heeft een persoonlijk programma. Op die manier bieden we structuur en voldoende afwisseling.

Schilderen, boetseren, handwerken of iets heel anders. Je mag hier gewoon jezelf zijn. Ontspannend bezig zijn en nieuwe dingen leren.

Voor alles wat iemand doet is er voldoende aandacht en stimulans om dingen te maken, zodat zelfvertrouwen en zelfstandigheid kan groeien. Bezig zijn in een rustige en gezellige sfeer.

Behalve creatief zijn we ook vaak actief bezig. Bewegen en buiten zijn komt dagelijks voor in het programma. We zwemmen 1x per week in een overdekt zwembad en we wandelen dagelijks rondom Vledder. Regelmatig gaan we met de auto naar omliggende dorpen om daar te wandelen in het bos of op de heide.

Wij  hebben een ruimte waar we kunnen bewegen. We doen er gym oefeningen en bewegen er op muziek. Natuurlijk mag je ook alleen naar de muziek luisteren. Met regelmaat maken we ook zelf muziek.

Er is een winkel waar bijzondere handgemaakte cadeautjes worden verkocht.  Deze zijn gemaakt door mensen die graag hun creatieve producten via onze winkel aanbieden.

We verkopen ook thee. Dit zijn veelal melanges die we zelf samen stellen. Hiervoor maken we ook de verpakkingen, zodat het een cadeautje wordt. Er kan ook een kop thee worden gedronken. Het koekje erbij bakken we zelf.

Naast actieve en creatieve activiteiten vinden we de sociale kant erg belangrijk. Hiervoor kunnen we gebruik maken van de mogelijkheden in de omgeving. Boodschappen doen voor de dagbesteding en natuurlijk via de contacten in onze eigen winkel. We gaan naar de bibliotheek voor een leuk boek of tijdschrift.  En in de zomer moet er na een wandeling ook af en toe de mogelijk zijn voor een kop koffie op een terras.

Gewoon doen wat iedereen doet.

zivanka 2018 16
zivanka 2018 2